kwaliteit

Kwaliteit van ons werk is erg belangrijk, dat komt naar voren in onze dagelijkse praktijk maar ook in de diverse registraties en kwailteitskeurmerken die we dragen. Vraag uw Basic Trust specialist naar de manier waarop hij/zij dit aantoont.

Enkele voorbeelden:
  • keurmerk Basis GGZ
  • kwaliteitsstatuut
  • inschrijving in het kwaliteitsregister Psychotherapie
  • visitatie door het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en/of de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)

Kwaliteitsstatuut
GGZ organisaties van patiŽnten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld. De raad van bestuur van Zorginstituut Nederland heeft besloten het model kwaliteitsstatuut voor de GGZ als een professionele standaard op te nemen in het register, op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

In het kwaliteitsstatuut staat aangegeven wat zorgaanbieders in de GGZ geregeld moeten hebben op het gebied van kwaliteit en verantwoording. De zorgaanbieder geeft erin aan wat hij of zij doet om te zorgen dat de juiste hulp, op de juiste plaats en door de juiste zorgprofessional, binnen een professioneel en kwalitatief verantwoord netwerk, wordt geleverd.

Diverse Basic Trust professionals hebben zo'n kwaliteitsstatuut GGZ. Dit is op verzoek in te zien.

Terug

professional aan het woord

"Toen Basic Trust ook bij de behandeling betrokken raakte, leverde dat veel op. De interventies leken heel simpel maar waren blijkbaar toch nodig om verder te komen."